Rollenspel Verpleegster patient

Het lijkt me duidelijk dat bij dit rollenspel ik de rol van de Dokter/Verpleegster speel en de onderdanige de patiënt is. Wat voor mij een eerste vereiste is om zo'n nursing sessie goed te laten verlopen is de interactie tussen ons beiden. Ook al is het de eerste keer dat jij je fantasie werkelijkheid laat worden, dan nog kan jij de rol van patiënt goed spelen want iedereen is wel eens bij een dokter geweest voor een onderzoek en ook dan heb jij toch een antwoord gegeven op de vraag: Wat zijn de klachten?

Vanuit dat antwoord kan ik verder gaan met de sessie en b.v. starten met het lichamelijk onderzoek, door allerlei controles uit te voeren die een "normale" doktor ook doet.

Verder kan ik ook de volgende handelingen toepassen: Oprekken van de plasbuis d.m.v. dillatoren, vacuüm zuigen van b.v. tepels of penis, klysma of enema geven, naalden zetten, elektrostimulatie, controle van het sperma op hoeveelheid en kleur, snelheid waarmee klaargekomen kan worden, inpakken/bonderen van lichaamsdelen en cupping

Voor deze onderzoeken maak ik gebruik van de Nursingruimte waar ik de beschikking heb een onderzoekstafel, gynaecologen stoel en natuurlijk allerlei medische instrumenten als bloeddrukmeter, hartslagmeter enz.

Tijdens een nursing sessie draag ik meestal een verpleegsters uniform en bij een aantal onderdelen handschoenen.

Een nursing sessie is voor mij geslaagd als ik tijdens de sessie merk dat de onderdanige zich echt helemaal inleeft in de rol van patiënt, zich ook daadwerkelijk patiënt voelt en zo dus ook reageert op de vragen/opmerkingen die ik plaats. Ik weet dat er veel mensen zijn die een aantal onderdelen van het nursing spel leuk vinden maar niet het rollenspel opzich, geen enkel probleem maar geef dit van te voren dan wel aan want dan weet ik ook dat ik niet de dokter hoef te zijn maar jouw gewoon als Meesteres aan een aantal onderzoeken kan onderwerpen.