Ademhalingscontrole

Ademhalingscontrole, of zoals men het vaak noemt breathcontrole, is een spelvorm welke ik in beperkte mate toepas. Eén van de manieren die ik gebruik is met mijn hand de mond en neus dicht houden van de slaaf. Een andere mogelijkheid is dat ik een lap, b.v. een stuk van mijn rok, over je mond en neus plaats en die met mijn hand aandruk. Of met speciale maskers die gemaakt zijn voor dit doel. 

Waarom ik alleen voor deze manieren kies is dat ik dan goed kan voelen en zien hoe de onderdanige reageert op dit spelletje. Ik heb direct contact met de onderdanige, voel met mijn hand of hij probeert te ademen en kan zijn ogen zien, waaruit altijd veel af te lezen is. Vooral de reacties die je krijgt op het moment dat men doorkrijgt wat je gaat doen zijn erg leuk, veel mensen vinden het erg angstig dus beginnen na een tel al driftig pogingen te doen te ademen.

Er zijn nog vele andere manieren maar over het algemeen maak ik daar geen gebruik van omdat ik, voor mijn gevoel, dan een bepaalde grens overschrijd. Let wel dat is mijn gevoel en zegt niets over collega Meesteressen die wel vergaande breathcontrole spelletjes doen.