Poppers

Poppers, ofwel amylnitriet of butylnitriet, is een gelige brandbare vloeistof die zeer snel verdampt. Het wordt meestal in kleine flesjes op de markt gebracht. Het middel komt oorspronkelijk uit de geneeskunde. Het werd voorgeschreven aan mensen met angina pectoris, een hartkwaal waarbij de hartspier onvoldoende bloed krijgt en er hevige kramp ontstaat. Het zat vroeger in capsules die bij het openen een 'poppend' geluid maakten; vandaar de naam poppers. Het middel wordt gebruikt door iets van de vloeistof op een zakdoek te doen en daarna de damp op te snuiven ofwel door rechtstreeks aan het flesje te ruiken. De effecten beginnen al na 10 seconden en duren slechts een minuut. Het middel irriteert de huid en de zakdoek mag dus nooit in direct contact komen met huid of slijmvliezen.

Het effect van poppers begint direct na het opsnuiven van de damp door de neus. 1 maal snuiven is voldoende voor een effect van ongeveer 1 - 2 minuten. Echter: als je regelmatig poppers gebruikt, bouw je tolerantie voor het bloedvatverwijdende effect op. Dat wil zeggen dat je dan meer neemt om gewenste effecten te bereiken. Als je enkele dagen geen poppers meer inademt, verdwijnt deze tolerantie weer.

 

Gewenste effecten:

 

•Versterken van lustgevoel (sexueel).

•Remmingen vallen weg.

•Spierverslappend, ontspannend

•Warm gevoel

•Een opgewekt , prettig gestimuleerd gevoel.

•Versterkt het "wause" gevoel van XTC.

Ongewenste effecten:

•Hoofdpijn

•Bewusteloosheid

•Vermoeidheid en misselijkheid na gebruik van poppers.

•Moeite met scherp zien.

 

Als poppers worden genomen vlak voor een een opkomend orgasme wordt het klaarkom-gevoel versterkt. Omdat de erectie vermindert, kan men met poppers het orgasme ook uitstellen. Poppers maken dat aanraken prettig-erotisch aanvoelt. Door het spierverslappende effect ontspant de anale kringspier. Dat vergemakkelijkt de penetratie. Alhoewel poppers vooral als een sexuele drug voor homomannen wordt gezien, versterken poppers ook het klaarkomen bij vrouwen.

 

Door de snelle bloeddrukdaling ervaar je door het lichaam opstijgend warm gevoel. Het gevoel dat het bloed snel naar het hoofd stijgt. Sommige mensen zien oplichtende vlekken als ze de ogen sluiten.

 

Je kunt hoofdpijn krijgen door poppers. In uitzonderlijke gevallen is de hoofdpijn zo hevig dat men het bewustzijn verliest. Consumenten melden dat de hoofdpijn soms tot een week kan aanhouden. Het moeite hebben met scherp zien, kan bij sommige mensen enkele dagen aanhouden.

 

Hoe minder poppers je gebruikt, hoe minder je last krijgt van nadelige effecten.

 

 

Risico's bij gebruik van poppers

 

•Je kunt jezelf makkelijk verwonden door duizeligheid, slapheid en in sommige gevallen bewusteloosheid.

•Poppers geven bij veel mensen een gulzige neiging om steeds weer opnieuw te snuiven. De ongewenste effecten kunnen dan erg hevig worden en lang aanhouden.

•Poppers zijn irriterend en bijtend. Je kunt je neus en andere lichaamsdelen beschadiging.

•Poppers zijn brandgevaarlijk.

•Poppers belemmeren het transport van zuurstof door het bloed.

Mensen met hart- en vaatproblemen mogen geen poppers nemen. De plotseling optredende veranderingen in de bloedvaten, kunnen voor hen zelfs fataal zijn.

 

Let op de signalen van je lichaam. Doe dit vooral ook bij het eventueel combineren van poppers met XTC of speed. Combinaties zijn riskant. De combinatie van XTC en speed en poppers vormt een zware belasting voor je hart- en bloedvaten. 

Combineer poppers niet met Viagra of een vergelijkbaar product om de erctie te bevorderen. De bloeddruk kan dan gevaarlijk laag dalen.

 

Ethylchloride / chloorethyl wordt via het internet als een soort popper verkocht. Ethylchloride wordt dan ook in vergelijkbare flesjes verkocht. Ethylchloride / chloorethyl is een vluchtig gas dat voor allerlei chemische doeleinden wordt gebruikt (bijvoorbeeld als toevoeging aan benzine).

 

Ethylchloride wordt in Nederland in de gayscene niet veel gebruikt. Ethylchloride lijkt gevaarlijker te zijn dan poppers. Uit onderzoek blijkt dat ethylchloride wellicht giftig is voor de hersenen. Uit medische sites blijkt verder dat mensen na het overmatig gebruik van ethylchloride met zeer ernstige en langdurige hersenstoornissen worden opgenomen. Voorzover bekend zijn in ieder geval 2 mensen gestikt omdat zij te veel ethylchloride hebben ingeademd. Indien men op het internet of elders poppers wil kopen, kan men beter de originele poppers nemen dan ethylchloride.

 

Verslaving

 

Geestelijke afhankelijkheid kan ontstaan. Deze geestelijke afhankelijkheid is vooral merkbaar in bepaalde situaties zoals tijdens sex, het uitgaan. Sommige mensen raken zo gewend aan intensieve sex met poppers dat zij niet meer zonder poppers kunnen klaarkomen. Sex zonder poppers vinden ze dan onvoldoende prikkelend en opwindend. Men beleeft een dergelijke sexuele afhankelijkheid van poppers vaak als zeer beklemmend en frustrerend.

 

Lichamelijke afhankelijkheid

Er ontstaat tolerantie voor het bloedvatverwijdende effect. Dat is het warme "rush"- effect dat je lichamelijk het meest voelt. Volgens consumenten ontstaat er minder tolerantie voor het geestelijk stimulerende effect. De tolerantie verdwijnt nadat men enige tijd gestopt is. Onder uitgaanders is niet aangetoond dat men onthoudingsverschijnselen krijgt nadat men stopt. Waarschijnlijk is dit zo omdat poppers een kort durende effect hebben. In de industrie waar men langere perioden met vergelijkbare gassen werkt, is wel voorgekomen dat men na enkele dagen buiten de fabriek lichamelijke onthoudingsverschijnselen krijgt. Dit zou kunnen betekenen dat zeer frequente gebruikers van poppers lichamelijk onthoudingsverschijnselen zouden kunnen krijgen.

 

Poppers - Tips

 

Je kunt risico's met poppers proberen te beperken. Zie onderstaande tips voor poppers.

 

•Slik poppers nooit in! Dat is erg gevaarlijk.

•Raak de vloeistof niet aan, want deze vloeistof irriteert de huid en neusslijmvliezen.

•Pas op met vuur. Poppers zijn vluchtig en brandbaar!

•Zorg dat je op een veilig plek bent en niet kan vallen of je verwonden.

•Probeer je er mentaal op voor te bereiden dat je het flesje na 1 of 2 keer weg doet. Poppers geven "trek in meer".

•Combineer poppers niet met andere drugs.

 

Gekopieerd van: http://www.drugsinfoteam.nl/drugsinfo/poppers/poppers-tips/

 

Ook zijn er tegenwoordig speciale poppers maskers in de handel en zorgen al bij kleine hoeveelheden voor een versterkte werking en een langere ontspannende kick. Het bestaat uit een gezichtsmasker met een elastiekband die in grootte verstelbaar is en een 3-delige houder voor uw gedrenkte prop watten. Opgepast! Gebruik bij het vullen voldoende watten en maar een paar druppels poppers (geen poppers erin gieten zonder watten!). Verder vindt u bijgeleverd ook een slang om de houder eventueel met een flowmeter/zuurstofaansluiting (optioneel!) te verbinden.

Dus ik zou zeggen kalm aan ermee. en niet in mijn buurt gebruiken want ik hoef niet eens boven het flesje te hangen om er al een gigantisch koppijn van te krijgen.