Paardrijzweep

Het zwiepende gedeelten van deze zweep is gemaakt van fiber of carbon met daarom touw of stof. Door dat dit zo door zwiept maak je snel beschadigingen bij je onderdanige. Eigenlijk kan je dit gedeelte vergelijken met een cane of rietje dus je kan het wel gebruiken maar je moet dan erg goed weten waarmee je bezig bent.

Dan het flapje, dat is het stuk van deze zweep wat het meest bruikbaar is. Het gevoel kan variƫren van zachte veegjes tot venijnige slagen. Meet de afstand tussen de paardrijweep en je onderdanige zo uit dat je alleen met het flapje je onderdanige raakt. Dan kan je kiezen uit een enkele slag aanbrengen of zeer snel heen en weer bewegen zodat het flapje telkens net de huid raakt. Zoals bij elke zweep geld ook voor deze zweep oefening baart kunst.

Deze zweep kun je op 3 manieren gebruiken:

Met snelle bewegingen het flapje langs de huid van de onderdanige heen en weer laten gaan, zorgt ervoor dat de billen lekker rood worden in het geheel..

Tikken geven waarbij het flapje plat op de huid terecht dient te komen, het geeft mooie rode plekken op de huid

Tikken geven met "de stok" , dit geeft echt striemen en kan de huid vrij makkelijk beschadigen.

En net als met alle andere zwepen geld ook voor deze zweep eerst oefenen op een kussen voordat je op een persoon gaat slaan. Leer je materiaal kennen.