Paardenharenzweep

Deze zweep word gemaakt van paardenharen. Dit kunnen losse haren zijn die samengebonden/verlijmd worden of haren die nog aan de huid vastzitten. Check altijd bij aanschaf van de zweep of de haren goed vast zitten door in het midden van de bos 6 haren vast te pakken en daar een ruk aan te geven, als ze dan vast blijven zitten dan is de verbinding goed. Over het algemeen gaan de zwepen waar het vel van de staart nog in zit langer meegaan dan die met de samengebonden haren.

Na aanschaf ga je de zweep eerst wassen met biotex, daarna goed uitspoelen en om hem helemaal goed te desinfecteren doe je hem in een dettolbad. Daarna weergoed uitspoelen. Zorg dat het handvat nooit nat word. Daarna goed laten drogen en dan gaan kammen. Neem een klein bosje haren, begin te kammen vanaf het uiteinde naar het handvat toe, zo breek je de minste haren. Gooi de kam ook mee in het dettolbad zodat die ook altijd goed schoon is. Dat wassen is erg belangrijk want deze zweep maakt kleine sneetjes in het huidoppervlak door de weerhaakjes die aan de haren zitten. Met een "vuile" zweep loopt je onderdanige risico op ontstekingen. Dus na aanschaf en na elk gebruik dient de zweep gewassen te worden.

Het effect, op de huid, is een licht snijdende pijn met een warm brandend nagevoel. Bijna alle subs zijn dol op de paardenharen zweep, ongeacht of ze wel of niet masochistisch zijn.

Een paardenharen zweep slijt in gebruik. Dus af en toe breken er wat haren. Dat is nou eenmaal niet anders. Je kunt dat slijten heel erg beperken door de paardenharen zweep alleen op het blote lichaam van de sub te gebruiken. Zodra je de zweep gaat gebruiken op de sub die nog iets van kleding aanheeft vergroot je de kans al aanzienlijk dat er haren breken. Wanneer je op klemmen gaat slaan, vliegen de kleine stukjes afgebroken haar al snel in het rond.