Moxa

Moxa komt oorspronkelijk uit China en wordt voor therapeutische doeleinden gebruikt, vaak samen met acupunctuur maar word ook zo nu en dan gebruikt in de BDSM wereld. Moxa is eigenlijk een Nederlands woord. Het is een afkorting van het Japanse woord "mo ku sa" dat "brandend kruid" betekent.

Moxa gedroogd kruid ( bijvoet ) dat in papier gerold word. Het ziet eruit als een flinke sigaar, maar word veel heter en je hoeft er niet aan te trekken om het brandend te houden. Het heeft wel een geurtje, veel mensen vergelijken het wel met de geur van een joint gemaakt met weed.

Over het algemeen houd je de brandende staaf op enige afstand van de huid, deze word dan lekker warm. De juiste afstand is een kwestie van uit proberen. Blijf in beweging met de staaf want langere tijd op 1 plaats ook al houd je hem niet op de huid kan brandplekken veroorzaken. Zorg dat je de as regelmatig aftikt want als deze op de huid van je slachtoffer valt kan het brandplekken veroorzaken.

Te behandelen plaatsen zijn o.a. vulva, tepels, oor, het gebied rond de ruggengraat tenminste tijdens de therapeutische behandeling, tijdens gebruik van een SM sessie kun je het natuurlijk op meer plaatsen gebruiken.