Ketting

Kettingen kun je kopen bij een bouwmarkt, seksshop of doe-het-zelf zaak. Als je ketting gaat kopen om te gebruiken tijdens een BDSM spel let dan even op de volgende punten:

De schakels van de ketting moeten goed gesloten zijn ( het liefst gelast ) anders zou er tijdens het gebruik vel tussen raken en de onderdanige of ja zelfs de Dominant kunnen beschadigen.

De schakels moeten glad zijn, kleine onregelmatigheden op de schakel zorgen ook weer voor verwondingen.

Tijdens het uitzoeken van de ketting moet je goed weten wat jij precies met de ketting van plan bent want een kleine schakel vormt zich mooier rond een lichaam maar zijn zwakker ( breken ) dan de wat grotere schakels.

Koop geen plastic ketting, deze zijn slecht afgewerkt en zijn niet sterk.

Fietsketting met een plastic huls kun je wel gebruiken, zijn zeer veilig voor de huid, maar hebben een vast lengte wat zeker niet altijd handig is.

Als je met kettingen gaat werken heb je ook sluitwerk nodig. Misschien denk je ach ik kan er ook een knoop inleggen, ik zou het niet doen, bij een fijne schakel krijg je de knoop er heel moeilijk uit en grotere schakels laten zich niet knopen. Als sluitwerk kun je denken aan:

Hangsloten

Nadeel: werken met een sleutel en die zou weg kunnen raken.

 

Karabijnhaken

Musketonsluiting

Gebruik ketting niet als halsband, deze kan op verkeerde plekken in hals en keel gaan drukken en voor veel ellende zorgdragen. Wil jij jouw onderdanige wel een ketting halsband laten dragen, koop dan een hondenhalsband ( geen wurgketting )

 

De redenen waarom mensen ketting gebruiken i.p.v. b.v. leer of touw voor bondage zijn:

Ketting voelt in eerste instantie altijd koel aan op een huid.

Ketting maakt een "mooi" geluid

Ketting heeft meer gewicht