Kaarsen

Kaarsen kun je voor van alles gebruiken, je kunt ze aansteken voor sfeer verlichting maar ook sensationeel mee spelen. Het gevoel van kaarsvet op je huid kan zeer opwindend zijn.

 

Welke kaarsen zijn er:

 

  • Paraffine, smelt bij ca. 55 graden, bijenwas smelt op ca 65 graden, en kaarsen met een mengsel van paraffine/stearine heeft een smeltpunt zo rond de 60 graden.
  • Bijenwas is voor veel mensen te heet en kan lelijke brandwonden veroorzaken als er teveel tegelijkertijd op de huid komt. Vandaar dat ik aanraad om te starten met paraffine kaarsen.
  • Gebruik geen "speciale kaarsen", kaarsen met de term "extra lange brandduur", "druipvrij" of "trekken niet krom" hebben een hoger smeltpunt. Sommige kaarsen hebben een soort plastic coating, voor de glans of met een kleurtje, die coating laag kan gemeen heet worden.
  • Waxinelichtjes kun je beter ook niet gebruiken omdat deze in een bakje zitten waardoor er een grotere hoeveelheid kaarsvet gesmolten is en je de kans loopt dat het lontje met daaraan het metalen plaatje op de huid valt.

 

Er wordt vaak gewaarschuwd dat gekleurde kaarsen heter zijn, ik zelf heb die ervaring niet echt maar weet wel dat er mensen allergisch kunnen zijn voor bepaalde kleurstoffen in die kaarsen.

 

Hoe heet een druppel kaarsvet aanvoelt is afhankelijk van:

  • Waar hij terecht komt
  • De grootte van de druppel
  • De afstand tussen kaars en huid ( het kaarsvet koelt niet echt veel af tijdens het vallen maar heeft aan het begin van het valproces een rondere vorm en koelt daardoor minder snel af )
  • Of de druppel direct op de huid komt of op een reeds gestold laagje kaarsvet
  • De geilheid van het "slachtoffer"

 

Verder zijn belangrijk:

 

Het gedrag van de Dominant, is die geruststellend of juist dreigend en de omgeving waarin gespeeld word. Blinddoeken en bondages maken het geheel een stuk spannender.

 

En dan moet het kaarsvet er nog vanaf, dit kan je doen door het eraf te zwepen maar reken er dan wel op dat de hele ruimte onder komt te liggen. Verder kan je het er nog afpulken met je nagels, afborstelen met b.v. een roskam enz. enz. Soms wil het iets makkelijker gaan als je het kaarsvet eerst even behandeld met een ijsklontje.

Hecht het kaarsvet nog al goed op de sub en wil je dat het er eigenlijk makkelijker vanaf gaat, dan de sub voor het spel insmeren met bodylotion.