Collar

De collar is een eeuwenoud gebruiksvoorwerp om slaven/slavinnen aan een muur vast te zetten in de kerker, of om aan de ketting achter de Meester aan te lopen. De slaven/slavinnen droegen deze zware ijzeren "halsband" altijd.

 

De laatste jaren heeft de collar een andere betekenis gekregen: Binnen de BDSM scène geeft een Dominant een collar aan een slaaf ( nee niet zomaar die moet verdiend worden ) als teken van eigendom.

Die collar kan gemaakt zijn van diverse materialen, zoals leer, metaal, enz. Ook de vorm kan heel verschillend zijn, met of zonder sloten, ogen.

Ook zijn er Dominanten die hun letter of naam erin laten graveren.

Als een onderdanige een collar draagt is het voor andere Dominanten meteen duidelijk dat deze onderdanige al in het bezit is van een andere Dominant.

Verder kan de collar ook tijdens het spel gebruikt worden, door b.v. een hondenriem aan een van de ogen te zetten, of een bondage vanuit de collar te starten.

Het verschil tussen een halsband en een collar is dus dat een collar verdiend is bij de eigen Dominant en dus met trots gedragen dient te worden en dat een halsband door de slaaf zelf aangeschaft kan worden of door een Dominant tijdens het spel gebruikt kan worden ter completering van de outfit van de onderdanige.