Cockring

Doordat een cockring de bloedvaten "treitert" krijg je een erectie, die langer erect blijft. Doordat ook de plasbuis afgeknepen word zal een orgasme "pijnlijker" zijn en als de ring erg strak is kan je orgasme ook terug gaan je blaas in. Op zich kan dit niet veel kwaad mits het bij een enkele keer blijft.

Veel cockringen zijn gemaakt van leer, met verstelbare riempjes, waardoor je ze makkelijk op de juiste sterkte kan zetten en natuurlijk ook makkelijker verwijderen. Sommige zijn van rubber gemaakt en er zijn er zelfs van metaal en er zijn ook cockringen waaraan een vibratortje bevestigd is of b.v. een oogje waar de Dominant gewichtjes aan kan hangen.

Maar wees voorzichtig met die van metaal, als je een te kleine ring plaats om je niet erecte penis, kan je penis zo zwellen dat je de ring niet meer kan verwijderen en als hij echt te klein is zal je penis ook niet meer kunnen verslappen. Dan moet je dus naar een eerste hulp afdeling om je cockring weg te laten knippen.

 

Voor de metalen cockringen geldt dat deze niet meerekken en het dus van belang is om precies te weten welke binnen diameter je moet hebben. Het is het eenvoudigst om dit op de volgende manier te achterhalen. Zorg om te beginnen dat je penis goed stijf is. Meet dan vervolgens met bijvoorbeeld een schoenveter de omtrek van de penis op de plek waar je de cockring wilt gaan gebruiken (niet strak trekken, maar gewoon netjes er omheen meten). Om nu achter de binnendiameter te komen, deel je de zojuist gemeten omtrek door 3.14 (pi) waardoor je als resultaat de diameter (doorsnede) van de gewenste plek krijgt. Van deze diameter trek je nog 2 a 3 mm af en je weet de maat van de cockring.

De makkelijkste manier voor het omdoen van een cockring is:

 

1. Stop het scrotum door de ring

2. Duw nu 1 voor 1 je ballen door de ring

3. Buig de niet erekte penis naar beneden en trek hem door de ring.

 

Weetjes:

 

Mocht het je ooit overkomen dat je penis niet slap wil worden bij gebruik van een cockring dan is de oplossing je penis goed met koud water te besproeien, bijvoorbeeld met de douchekop.  

Laat een strakke penisring niet langer dan 20 minuten om je penis zitten. De bloedsomloop in de penis wordt namelijk gehinderd. Duurt dit te lang dan kan dat slecht zijn voor de penis.

Ga rustig aan te werk tot dat je weet hoeveel je kan hebben. Als de pijn uit gaat stralen naar andere delen van het lichaam of je nog tijden na het speeltje pijn hebt ben je waarschijnlijk te ver gegaan. De volgende dag nog last dan naar een dokter.