Brandnetels

Niet iets wat je altijd bij de hand zal hebben, maar het kan soms best een leuk speeltje zijn als je een paar "regeltjes" in acht neemt.

Als eerste raad ik de Dominant aan handschoenen aan te trekken tijdens het slaan met de brandnetels en zeker tijdens het plukken zijn handschoenen geen overbodige luxe. Zoals ons allemaal wel bekend geeft het aanraken van brandnetel een reactie op je huid, het ontstaan van blaasjes die in eerste instantie verschrikkelijk branden en daarna nog dagen kunnen jeuken.

Vervelender wordt het als je overgevoelig voor brandnetels bent. Het vocht dat de brandnetel in je huid brengt is giftig en kan als je er in meer of mindere mate allergisch voor bent ergere reacties veroorzaken dan blaasjes en jeuk alleen. Zoals de huid knalrood en dik te laten worden. In hele ernstige gevallen kunnen mensen er zelfs van in shock raken ( anafylactische shock ). Dus voordat je gaat spelen met brandnetels even vragen of de ander weet of hij allergisch reageert op de brandnetel. En weet de ander het niet ga dan niet meteen met een hele bos meppen maar raak even een klein stukje huid aan met de brandnetel en wacht de reactie af.

 

Maar gelukkig zijn er ook middeltjes die helpen om de slaaf na het spel van de jeuk af te helpen. Ten eerste de bekende middeltjes tegen muggenbeten e.d. zoals Autan. Verder schijnt het prima te werken om er urine over te laten lopen, het urine zuur bestrijd het gif van de brandnetel. En voor iedereen die een beetje natuurkennis heeft: In de natuur is het zeer gebruikelijk dat naast een giftige plant een plant groeit die het tegengif is, in het geval van de brandnetel is dat de dovenetel ( paarse bloemetjes ).

Voor iedereen die dit eens wil proberen, denk eraan, wie zijn billen brand moet op de blaren zitten