Boeien

Deze worden voornamelijk gebruikt om de bewegingsvrijheid te beperken.

 

Er zijn een aantal soorten die ik hieronder zal proberen te omschrijven:

 

Duimboei

 

Een kleine soort metalen handboeien die rond de duimen geplaatst kunnen worden. Maar eigenlijk raad ik aan deze niet te gebruiken, doordat ze een veel kleiner oppervlak beslaan is de kans op beschadiging vele malen groter.

 

 

Politie handboeien

 

Bij iedereen bekend met een kettinkje of een staafje tussen de boeien. Met deze boeien kun je alleen de bewegingsvrijheid beperken, laat je de armen aan de voorzijde kan het subje nog steeds met zichzelf spelen, doe je de armen op de rug vast word het evenwichtsgevoel flink verstoord.

Gebruik echter deze boeien nooit om iemand aan op te takelen, de polsen raken dan zeer zeker beschadigd.

 

 

Enkel/pols boeien

 

Enkel en polsboeien zijn hetzelfde buiten dat de enkelboei vaak iets groter is. Vooral voor vrouwen blijken de enkelboeien nog wel eens wat te ruim te zijn en dan kan je dus beter nog een paar polsboeien kopen. Meestal zijn ze gemaakt van leer maar stof of rubber wordt er ook voor gebruikt.

 

 

Dij boeien

 

Dijboeien zijn eigenlijk hetzelfde als pols/enkel boeien maar dan wat breder en langer. Ook hier zitten vaak weer ogen op waardoor je ze b.v. aan de polsboeien vast kunt zetten als je het subje in een bepaalde houding wilt dwingen.

 

 

Pols lussen

 

Deze boeien zijn ideaal als je iemand vastzet b.v. aan een takel. Diegene die ze om heeft kan zich zelf vasthouden wat de armen/polsen wat ontlasten en, wat soms ook handig kan zijn, in nood zichzelf bevrijden.

 

 

Voethangboeien

 

Deze boeien gebruik je als je iemand aan de voeten wilt ophangen. Bij juist gebruik blijft de slaaf/slavin prima hangen. Je moet wel zorgen dat de riem op de hiel goed aansluit dus alles wel stevig aantrekken.

 

 

Handhangboeien

 

Deze boeien geven de onderdanige wat meer comfort tijdens het staan en hangen aan een takelage, stevige pols ondersteuning en een "stok" om zichzelf aan vast te houden