Blinddoek

Een band gemaakt van stof/latex/lak of leer om de onderdanige tijdens een SM-spel het zicht te ontnemen. Het effect daarvan kan zijn dat hij/zij zich beter kan concentreren, niet wordt afgeleid en scherper gaat letten op wat hij/zij hoort en voelt omdat hij/zij niet kan zien wat er komen gaat. Een sjaal of elastische katoenen haarband kan als blinddoek fungeren, maar er zijn ook oogmaskers van leer, in allerlei vormen, te koop. Maar ook de mitella uit je EHBO doos functioneert prima en wil je de onderdanige het zicht ontnemen op straat kun je deze een zonnebril waarvan de glazen, aan de binnenzijde, zwart gemaakt zijn opzetten. 

 

De blinddoek mag niet te strak zitten omdat deze anders teveel druk op de oogbol kan uitoefenen, dit kan al snel gebeuren met blinddoeken die op de plaats van de ogen kussentjes hebben. Draagt de onderdanige contactlenzen dan mogen er geen verdikkingen zitten in de blinddoek op de plaats van de ogen.

Als een onderdanige lang geblinddoekt is geweest houd er dan rekening mee dat als de blinddoek net af is deze zeer slecht ziet en echt weer even moet wennen aan het licht.