Huisarts

Vertel ik het mijn huisarts of zwijg ik.

 

Stel er gebeurt iets tijdens een BDSM spel waardoor je een huisarts moet roepen, of erger naar de eerste hulp van een ziekenhuis moet terwijl op je lichaam allerlei tekenen van een SM spel nog goed zichtbaar zijn zoals striemen van touw/zwepen, afdrukken van knijpers enz.

Als je huisarts dan niet op de hoogte is kan er gedacht worden dat je mishandeld word. Oké nu denk je dan zeg ik toch dat is niet zo. Leuk bedacht maar iemand die mishandeld word zegt dat meestal ook en stel dat je niet in staat bent om het te zeggen? Zeker in dit laatste geval kan het gebeuren dat de politie erbij gehaald wordt en b.v. de Dominant voor verhoor opgepikt wordt. Op dat moment moet hij/zij bewijzen dat alles op vrijwillige basis gebeurt is.

Maar de grootste schade is dan al gebeurd en niet meer terug te draaien voor de Dominant, zijn/haar familie, vrienden en werk worden geconfronteerd met de hobby en vellen er hun oordeel over, met een beetje pech haalt het zelfs de krant, want zoiets daar wordt van gesmuld. 

Dus misschien is het handig om het je huisarts te laten weten dat jij je met BDSM bezighoudt zodat deze het in je dossier kan zetten en dus weet dat het op vrijwillige basis gebeurt. Ook is het best handig als de huisarts weet wat je hobby is, zodat hij/zij ook aan kan geven dat je misschien bepaalde dingen even beter niet kan doen met de klachten waarvoor je opdat moment bij hem bent.

Een goede dokter zal objectief reageren en je uitleg kunnen geven over bepaalde zaken, zoals een naaldenspel kan dat of niet als je BV. bloedverdunnende medicijnen slikt. Kan je huisarts niet objectief op jullie gesprek reageren en heeft hij zijn oordeel klaar, dan is het verstandig om een andere huisarts te zoeken. Je moet ten alle tijden met vertrouwelijke en intieme dingen bij hem terecht kunnen.

 

Dus alles moet bespreekbaar met je huisarts zijn, ook voor iedereen die in de BDSM actief is, ten eerste als het bekend is lopen de mensen waar mee je de BDSM beleeft geen gevaar om opeens een politieagent voor de deur te hebben.  

 

Voor je naar je huisarts gaat: denk goed na over hoe en wat je zegt, oefen het desnoods eerst thuis voor de spiegel en maak een briefje met je vragen aan hem en vertel je verhaal rustig en zelfverzekerd, tenslotte is BDSM niet gekker dan normale seks en geloof mij een huisarts hoort en ziet heel wat dingen in zijn praktijk en het belangrijkste hij heeft zwijgplicht en mag niet zomaar iemand uit je familie of vriendenkring inlichten.