Wat is BDSM

Hierbij mijn poging om voor een ieder duidelijk te maken wat BDSM is. Als eerste zal ik beginnen met de verklaring waar de letters BDSM voor staan.

 

De B&D staan voor bondage en discipline

de D&S staan voor Domination en submission

de S&M staan voor Sado en Masochisme

 

Voor het spelen van een SM spel heb je minimaal 2 personen nodig, iemand die alles uitvoert en iemand die alles ondergaat. De uitvoerder word de Dominant/Meester/Meesteres genoemd en diegene die ondergaat de onderdanige/subje/slaaf/slavin.

Zo'n spel kan uit heel veel dingen bestaan, de meeste van jullie zullen meteen denken aan hard slaan met zwepen, harde klemmen op allerlei onderdelen, enz. enz. Dit zijn inderdaad onderdelen van de SM maar ook een veertje, een ijsblokje, strelen, praten, enz. zijn onderdelen.

Wat er precies gebruikt word tijdens een spel bepaalt de Dominant maar ............ hij/zij kan alleen maar doen wat de onderdanige wil. Gek zul je zeggen de Dominant heeft toch de macht? Ja en nee, tijdens het spel heeft hij/zij in principe de macht maar de echte macht ligt in handen van de onderdanige. Nu denk je vast ze is gek. Ik ga proberen het uit te leggen.

 

Als de Dominant iets doet bij een onderdanige wat hij/zij echt niet wil, de onderdanige zijn/haar grenzen erg overschrijdt, dan zal dat het laatste spel zijn wat die Dominant met die onderdanige gespeeld heeft. Hij/zij heeft namelijk het vertrouwen van de onderdanige gebroken. En dat vertrouwen heb je zo oneindig nodig in een SM spel, laten we wel wezen wie laat zich zomaar helemaal machteloos vastbinden? Ik dus als ik diegene die mij gaat vastbinden 100% vertrouw. En dat vertrouwen bereik je niet met een keer praten, dat moet groeien. Een goed SM contact word opgebouwd uit eerst ellenlange gesprekken over dingen die je wel en niet wilt, dingen die je leuk lijken, enz enz. Dan langzamerhand kunnen er wat dingen uitgeprobeerd gaan worden maar op dat moment hebben de Dominant en de onderdanige al een aantal safe woorden afgesproken. Veelal worden de woorden genade en stop gebruikt. Genade staat voor dit onderdeel van het spel is me nu te heftig maar speel a.u.b. wel verder met me. Stop betekend direct ophouden nu, het is te heftig, ik vind dit echt niet leuk meer. Een Dominant hoort altijd naar deze safe woorden te luisteren. O en als ik het over heftig heb bedoel ik dus niet hard, want ook strelen kan wel eens helemaal niet gewaardeerd worden door een onderdanige.

 

Voor mij is BDSM een speelstijl maar eigenlijk nog veel meer een liefdes-stijl. Met dit spel vul ik een ander aan en die ander vult mij aan.