Waarom kan pijn fijn zijn

Waarom kan pijn fijn zijn?

 

Voor een aantal mensen is "pijn" een belangrijk onderdeel van de SM, hieronder probeer ik te verklaren waarom zij die "pijn" als fijn kunnen ervaren.

 

Als je lichaam tot het uiterste word geprikkeld, doordat je b.v. een marathon loopt of omdat je als subje in een SM sessie bezig bent komen er in je lichaam stoffen vrij genaamd Endorfinen wat een natuurlijk opiaat is en aangemaakt word in het centrale zenuwstelsel. Deze stof lijkt op morfine en doet uiteindelijk hetzelfde namelijk je high maken ( een gelukkig gevoel geven ), is pijnonderdrukkend en verslavend. Door de endorfinen kan je dus meer hebben en je voelt je er nog prettig bij ook.

Ook kan pijn lekker zijn omdat daarna de plek waarop de pijn is toegebracht nog gevoeliger is dan normaal. Denk daar b.v. aan de tepelklem, in eerste instantie doet zij zeer, daarna wen je aan de pijn die zich verspreid over je borst en is het niet echt vervelend meer.

En dan merk je dat een aai over die borst zoveel intenser voelt. Daarna het afhalen van diezelfde klem ( heel pijnlijk ), en dan het zachtjes strelen van je tepel, eerst nog pijnlijk maar daarna word het pijn gevoel omgezet in een erotisch gevoel. En dat gevoel is dan veel heftiger dan wanneer je enkel over de tepel strijkt als er geen klem opgezeten heeft.