Stopwoorden

Stop woorden

 

Ik vind het heel handig als mensen een stopwoord gebruiken tijdens BDSM sessies.

 

Een stopwoord is een code die de spelers afspreken en die zoveel betekend als "stop er gaat/is iets verkeerd". De reden dat de code nodig is omdat veel mensen tijdens een intensief spelletje wel nee, nee, nee roepen maar eigenlijk bedoelen ga door het is zo lekker, dus is het beter een woord af te spreken wat duidelijkheid schept.

 

Veel word het woord genade gebruikt in een situatie waarbij de onderdanige zijn/haar grens heeft bereikt op dat bepaalde spelonderdeel maar verder wel door wil gaan met het spel. Om het spel in het geheel te stoppen word het woord stop dan gebruikt. Maar ook stop word nog wel eens door mensen op een andere manier gebruikt dus kan je, zeker als je iemand nog niet zo goed kent, misschien beter het stoplicht gebruiken.

 

Rood = stoppen nu

Oranje = heb me grens bereikt, even overschakelen op iets anders / kalm aan doen.

Groen = het gaat prima ga lekker door

 

 

Maar je kan natuurlijk ook zelf een stopwoord verzinnen, gebruik daarvoor dan wel iets wat eigenlijk nergens op slaat b.v het huis stort in.

 

Heeft de onderdanige een mondgag in moet je tekens af gaan spreken, b.v. handen compleet spreiden of iets in de handen geven wat in geval van 'genoeg' uit de handen word laten gevallen.

 

Voor veel onderdanige is het gebruik maken van een stopwoord moeilijk, ze hebben dan het idee dat ze te kort schieten. Maar als de onderdanige het gebruikt betekend het dat de onderdanige het moeilijk heeft en verdiend dan aandacht en steun. 

NOOIT mag een sub gestraft worden voor het gebruik van een stopwoord en het gebruik van het stopwoord is nooit "fout".Je stopwoord is jouw mechanisme om op jezelf te passen en niemand anders dan jijzelf weet hoe dat te doen.