Regels voor subs

Regels voor subs

 

Net als dat ik gedragsregels voor Dominanten bespreek zal ik die voor de subjes natuurlijk ook behandelen. Hieronder volgt hun lijstje:

 

  • Wees geduldig

Ga ervan uit dat een Dominant wel zal laten weten als hij/zij interesse in je heeft. Jezelf opdringen heeft een averechts effect en getuigd ook niet van slaafsheid.

 

  • Wees nederig

Je mag dan de beste onderdanige zijn maar schreeuw het niet van de daken. Schep geen verwachtingen die je niet waar kan maken.

 

  • Wees open

Sta open voor indrukken van anderen. Dus als mensen aan het spelen zijn kijk en leer, want zelfs van de meest onervaren SM'er kan je dingen leren.

 

  • Praat

Praten is een belangrijk aspect. Voor het eerste spel moet er gepraat zijn over ervaringen, fantasieën, gezondheid problemen, grenzen en verwachtingen. Tijdens het spel word er niet gepraat of de Dominant moet iets vragen. Zeker in het begin is het raadzaam, om samen met de Dominant, na afloop, een spel door te praten zodat beiden ervaringen uit kunnen wisselen.

 

  • Wees eerlijk

Deel dus al je fantasieën en verwachtingen met de Dominant, liegen kan alleen maar lijden tot problemen omdat de Dominant dan van de verkeerde informatie uitgaat.

 

  • Wees realistisch

Jullie zijn beiden mensen dus ook een Dominant kan zich wel eens niet prettig voelen, even niet weten wat te doen. Dus een keer niet aan je verwachtingen voldoen. Ook wat betreft inrichting en materialen van de speelruimte, bedenk wel dat niet iedereen de financiën bezit om een mooi ingerichte speelruimte te hebben of een uitgebreide collectie materialen.

 

  • Wees echt onderdanig

Laat je volledig lijden door de Dominant tijdens het spel, probeer niet te sturen, twijfelen of kritiek te leveren tijdens het spel. Het spel zal nooit helemaal verlopen zoals jij het in je hoofd hebt, wil je dat wel dan moet je misschien eens gaan bedenken of je wel een sub bent of dat je misschien toch liever zou toppen.

 

  • Wees gezond

Zorg dat je gezond bent van geest en lichaam. Is dit een keer niet het geval meld dit dan direct aan de Dominant want het heeft zeker invloed op het spel.