Regels voor Dominanten

Regels voor Dominanten

 

Dit is een stuk met wat "regeltjes" voor Dominanten, heel algemeen maar het zijn wel wat richtlijnen waar een Dominant eigenlijk aan hoort te voldoen naar mijn mening.

 

 • Wees geduldig

Voordat je een contract aangaat met een sub, heb je niet het recht hem of haar opdrachten of commando's te geven. Geef de sub de tijd om jouw en jouw manier van doen te leren kennen.

 

 • Wees bescheiden.

Behoed jezelf voor een fiasco door geen hoge verwachtingen te kweken waarvan je niet weet of je die waar kunt maken. Weet dat dominantie iets heel anders is dan arrogantie.

 • Stel je open.

Besef dat jij als Dominant veel kan leren van je sub en/of van andere Dominanten. Kijk rond, lees hoe anderen het jou al bekende spel spelen, misschien doen ze dat anders dan jij maar kun je er nog wel wat uit oppikken. Wees je ervan bewust dat iedereen zijn of haar gevoelens op zijn of haar eigen manier tot uiting laat komen.

 

 • Communiceer

Voor een spel praat je met de sub over ervaring, grenzen, wat de sub juist wel of niet leuk vind en zijn of haar gezondheids/gemoeds-toestand. Een BDSM-spel zonder deze informatie is als een spelletje Russische roulette. Wees duidelijk over rolverdeling, regels, grenzen of afspraken.

 

 • Wees eerlijk.

Heb je weinig of geen ervaring met iets wat je sub wil ervaren wees daar dan eerlijk over naar de sub. Wees eerlijk ten opzichte van jezelf en ten opzichte van je sub en zorg er voor dat je de situatie waarin jij je sub brengt onder controle heb en houdt. Door de mand vallen tijdens een spel is niet alleen genant, maar kan ook de nodige risico's met zich meebrengen.

Veiligheid zou altijd het belangrijkste moeten zijn.

 

 • Durf kwetsbaar te zijn

Er zit maar een dun lijntje tussen een gevoelige, betrokken dominant en een zichzelf rechtvaardigende, arrogante, ongevoelige boerenpummel. Hoewel het vanaf de buitenkant lijkt alsof je sub jouw dient, is het eigenlijk zo dat de Dom en de sub elkaar dienen. Zorg dat je het volledige vertrouwen van je sub verdient, en dat je het vertrouwen nooit beschadigt of dreigt te beschadigen. Zijn of haar onderdanigheid is een geschenk aan jouw, ga daar op passende wijze mee om.

 

 • Wees realistisch

Eindig het spel op het moment dat je sub nog meer zou willen, liever dan dat hij of zij zou willen dat het eerder zou zijn gestopt. Onthoud dat macht, controle en gevoeligheid de sleutels tot succes zijn, niet de intensiteit van de stimulatie. Houd het onderscheid in het oog tussen fantasie en de praktische realiseerbaarheid daarvan.

Sommige fantasieën, kun je beter een fantasie laten. Het tot in detail opzetten en uitwerken van filmscene of een wensscenario van jou zelf of van je sub zal nooit het gewenste effect opleveren.

Houd rekening met het gegeven dat er altijd wel iets niet helemaal gaat zoals je het had gewild, maar dat dat net zo goed heel positieve effecten kan hebben op het verloop van het spel. 

 

 • Wees echt

Een sub wil iemand die zijn of haar lichaam en ziel verovert, geen arrogante houding of alleen maar brute kracht. Het gaat om jouw persoonlijkheid, niet om één of andere stereotiepe stoere macho uit een film. Zorg dat je sub jou als persoon respecteert, pas dan kan je verwachten dat hij of zij zich compleet aan jou over zal geven.

Houd je aan de regels en de afspraken, dan mag je verwachten dat je sub daaraan gehoorzaamt. Straf alleen op passende wijze en wanneer het echt nodig is. Onttrek je niet aan je verantwoordelijkheid door deze af te schuiven op je sub of op een collega Dominant.

 

 • Wees betrouwbaar om betrouwbaarheid te kunnen verwachten.

Je bent ermee akkoord gegaan om de dominante rol op je te nemen, neem dan ook de verantwoordelijkheid die daarbij hoort.

 

 • Zorg voor een goede gezondheid

Zoals bij iedere inspannende activiteit, is het een vereiste om lichamelijk en geestelijk in een goede conditie te verkeren wanneer je een BDSM-spel gaat spelen. Veel factoren hebben invloed op de duur en kwaliteit van je spel; zoals het aantal uren dat je geslapen hebt, stress, je eetgewoontes en de consumptie van alcohol of drugs. Ga geen spel spelen wanneer je fysiek of geestelijk de energie niet op kunt brengen. Als Dominant ben je verantwoordelijk en moet je de controle over jezelf en de situatie in handen hebben en houden. Een houding als: "alcohol of drugs hebben op mij geen invloed, ik kan makkelijk spelen met een fles wijn achter mijn kiezen of na het gebruik van drugs", beschadigt niet alleen het vertrouwen dat je sub in je heeft, het kan ook gevaarlijk zijn.

Als je de bijbehorende verantwoordelijkheid niet wilt dragen, moet je het spel niet willen spelen.

 

 • Heb plezier

Uiteindelijk gaat het er om dat je er lol in hebt. Geniet van het unieke, intensieve, veilige, verantwoordelijke en creatieve BDSM-spel dat je met behulp van deze regels kunt spelen.

 

Met dank aan de kerfstok