Kale geslachtsdelen

Kale geslachtsdelen.

 

Binnen de SM wereld is het zeer gebruikelijk dat de onderdanige zijn/haar intieme delen scheert. Waarom?

  • Omdat het gewoon hygiënisch is, dat is ook de reden waarom veel andere mensen zich op de intieme plaatsen scheren.
  • Omdat het veiliger is. Bijvoorbeeld tijdens bondage en het gebruik van klemmen kunnen de haren tussen de touwen/klemmen komen en daardoor uitgetrokken worden. Is pijnlijk, maar ja zul je zeggen dat is tijdens de SM toch niet zo erg. Inderdaad dat is niet erg maar wel dat er wondjes ontstaan die kunnen gaan ontsteken.
  • Omdat de onderdanige zich daardoor bloot en beschikbaar opstelt, wat deze een kwetsbaar gevoel kan geven.

 

Hieronder zal ik de verschillende manieren van ontharen bespreken:

 

Technieken die jezelf toe kan passen:

 

Epileren

Het uittrekken van de haar d.m.v. een pincet. Het voordeel hiervan is dat de hele haar word weggehaald en dat het langer duurt voordat hij terug is. Nadeel is dat het een langdurige klus is om haar voor haar te trekken en het is pijnlijk.

 

Scheren

Het verwijderen van haren d.m.v. een scheerapparaat of mesje. Voordeel het gaat lekker snel. Nadeel is dat de haar op de huid word afgesneden dus een dag later als harde stoppel al weer voelbaar is en de haren worden steeds dikker en stugger

 

Ontharingscrème

Het verwijderen van haren d.m.v. een crème die een chemische reactie met de haar veroorzaakt. Voordeel is dat je makkelijk grote stukken kan doen en de haren niet dikker of stugger er van worden. Nadeel is dat allen het haar boven de huid verwijderd word dus het is zo weer terug en de chemische reactie kan behoorlijke irritatie geven op de huid.

 

Harsen

D.m.v. hars de haren verwijderen. De warme hars word op de te ontharen huid gestreken. Zodra de hars afgekoeld is zitten de haren erin vast en kunnen deze in 1 ruk uitgetrokken worden. Voordeel is dat je de complete haar verwijderd, dus veel langer een lekker glad gevoel. Nadeel het is behoorlijk pijnlijk, vooral een eerste keer.

 

Technieken die door een schoonheidsspecialiste worden gedaan

 

Elektrisch epileren

D.m.v. een naald die langs de haar in de haarfollikel tot in de haarwortel word gestoken verhitten van de haarwortel waardoor de haar makkelijk verwijderd kan worden. Voordeel de haren blijven na een paar behandelingen definitief weg. Nadeel het is duur, duurt erg lang en kan littekenvorming geven.

 

Laserbehandeling

D.m.v. laser de haar vernietigen. Voordeel is dat er snel grotere oppervlakten onthaard kunnen worden. Nadeel is dat niet elke haarkleur en huidtype behandeld kunnen worden en het is behoorlijk pijnlijk.