Coveren

Coveren

 

Om jezelf te beschermen tijdens een blind seks- of SM date kun jij gebruik maken van coveren. Dat werkt op de volgende manier:

Als eerste vraag je naar het adres, postcode en telefoonnummer van de persoon die je gaat ontmoeten. Weigert die persoon is dat een reden om niet verder met haar of hem in zee te gaan.

Krijg je een telefoonnummer controleer dan of het nummer klopt en toebehoord aan de persoon die jou het nummer heeft gegeven. Helaas hebben veel mensen tegenwoordig alleen nog een mobiele telefoon, daar heeft de nummercontrole al weer veel minder zin bij, dus probeer in eerste instantie altijd een "vast" telefoonnummer te krijgen.

Ook het adres probeer je zo goed mogelijk te controleren, via internet kun je in ieder geval nagaan of het adres bestaat en of de postcode bij het opgegeven adres hoort. Betreft het een alleengaande kun je ook een kaartje naar het adres sturen met daarop een vraag. Als je dan 2 dagen later opbelt moet de persoon de kaart ontvangen hebben en je antwoord op de vraag kunnen geven.

Vervolgens geef je dat telefoonnummer en adres van de afspraak aan iemand die jij vertrouwd en aan wie je ook verteld wat je gaat doen.

Op de dag van de date heb jij je vertrouwens persoon ingelicht dat je op date gaat en spreek je af hoe laat jij deze persoon gaat bellen.

Bij aankomst bij je date vertel je deze meteen dat je gecoverd word.

Jij belt jouw vertrouwens persoon op de afgesproken tijd

Bel jij niet op de afgesproken tijd dan gaat de vertrouwens persoon bellen en wil jou dan aan de telefoon en neemt geen genoegen met uitspraken van een ander dat alles goed gaat of dat je even op het toilet zit.

Kom je niet aan de telefoon dan belt je vertrouwens persoon de politie en geeft het adres en telefoonnummer van jouw date.

 

En eigenlijk lijkt het mij nog handiger om een eerste afspraak te maken op neutraal terrein b.v. een lunchroom, café enz. voor een bak koffie en een eerste indruk van elkaar te krijgen. Voor de vervolg afspraak zou je dan zeker nog gebruik moeten maken van het coveren.

Iedereen kan gecoverd worden, het maakt niet uit of het hier gaat om een Dominant, een onderdanige of om een gewone sex-relatie.